Recept
« Terug naar recepten
Indonesische varkenshaas
PT150M
Indonesische varkenshaas
Een heerlijk indonesische varkenshaas recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indonesische varkenshaas te bereiden
Roer in een kom de olie, gemberpoeder, serehpoeder, ketoembar, knoflook, chilipepers en peper door elkaar.
De varkenshaas in smeren met het oliemengsel.
Laat het vlees 120 minuten afgedekt buiten de koelkast intrekken
Verwarm een koekenpan voor op hoog vuur. Bak op een middelhoog vuur de plakken varkenshaas en draai deze regelmatig.
Bak de plakken varkenshaas in ± 8 minuten zachtjes goudbruin van kleur en rosé van binnen.
Breng de plakken varkenshaas op smaak met zout en eventueel nog peper.
De varkenshaas in smeren met het oliemengsel.
Laat het vlees 120 minuten afgedekt buiten de koelkast intrekken
Verwarm een koekenpan voor op hoog vuur. Bak op een middelhoog vuur de plakken varkenshaas en draai deze regelmatig.
Bak de plakken varkenshaas in ± 8 minuten zachtjes goudbruin van kleur en rosé van binnen.
Breng de plakken varkenshaas op smaak met zout en eventueel nog peper.