Recept
« Terug naar recepten
Irish Stew rundsvlees
PT180M
Irish Stew rundsvlees
Een heerlijk irish stew rundsvlees recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jaap van den Oever
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Ierland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Irish Stew rundsvlees te bereiden
Bereiding
Verhit de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Doe het vlees in porties in de pan en bak het rondom bruin. Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut mee. Doe nu de bouillon, de tomatenpuree, de Guiness, de suiker, de tijm, de laurierblaadjes en de Worcestersaus erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag, sluit de pan en laat ca. anderhalf uur sudderen.
Smelt ondertussen de boter in een andere grote pan op middelhoog vuur en bak daarin de uien, de aardappels en de wortels 20 minuten. Voeg ze dan toe aan de stoofpot. Laat nog een half uur sudderen, voeg zout en peper naar smaak toe, bestrooi met de peterselie en serveer.
Verhit de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Doe het vlees in porties in de pan en bak het rondom bruin. Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut mee. Doe nu de bouillon, de tomatenpuree, de Guiness, de suiker, de tijm, de laurierblaadjes en de Worcestersaus erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag, sluit de pan en laat ca. anderhalf uur sudderen.
Smelt ondertussen de boter in een andere grote pan op middelhoog vuur en bak daarin de uien, de aardappels en de wortels 20 minuten. Voeg ze dan toe aan de stoofpot. Laat nog een half uur sudderen, voeg zout en peper naar smaak toe, bestrooi met de peterselie en serveer.
Mijn kookverhaal (Jaap van den Oever)
Stevig boerenbrood past er goed bij.