Recept
« Terug naar recepten
Iskender kebab
PT45M
Iskender kebab
Een heerlijk iskender kebab recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Iskender kebab te bereiden
-De ingredienten voor de kebab goed doorkneden en een langwerpig "brood" vormen en op een met bakpapier beklede ovenplaat leggen.
-In een voorverwarmde oven van 200C bakken voor ongeveer een half uur (tot het gehakt gaar is, afhankelijk van de dikte van het "brood".
.
Voor de yoghurtsaus:
-Alle ingredienten goed mengen en afgedekt even in de koelkast zetten tot de rest klaar is.
-De blokjes brood roosteren in een beetje olie tot ze goudbruin zijn.
-Als het gehakt gaar is, uit de oven nemen en laten afkoelen (is makkelijker met snijden anders gaat het gehakt kapot)
-van het gehakt zo dun mogelijke plakjes snijden , de grote plakken iets kleiner snijden tot je hele dunne plakjes vlees hebt met een breedte van ongeveer 4 cm.
-in een koekenpan de lapjes vlees even kort opbakken tot ze goed door en door heet zijn
-Intussen de ui even glazig fruiten en alle overige ingredienten voor de tomatensaus in een pannetje doen en langzaam verwarmen, dan het vuur laag zetten en warm houden, af en toe goed roeren
-Op 4 borden eerst het vlees verdelen, daarna de blokjes brood, dan tomatensaus erover schenken en afwerken met een laagje yoghurtsaus.
-De roomboter smelten maar niet bruin laten worden en over het gerecht lepelen.
-In een voorverwarmde oven van 200C bakken voor ongeveer een half uur (tot het gehakt gaar is, afhankelijk van de dikte van het "brood".
.
Voor de yoghurtsaus:
-Alle ingredienten goed mengen en afgedekt even in de koelkast zetten tot de rest klaar is.
-De blokjes brood roosteren in een beetje olie tot ze goudbruin zijn.
-Als het gehakt gaar is, uit de oven nemen en laten afkoelen (is makkelijker met snijden anders gaat het gehakt kapot)
-van het gehakt zo dun mogelijke plakjes snijden , de grote plakken iets kleiner snijden tot je hele dunne plakjes vlees hebt met een breedte van ongeveer 4 cm.
-in een koekenpan de lapjes vlees even kort opbakken tot ze goed door en door heet zijn
-Intussen de ui even glazig fruiten en alle overige ingredienten voor de tomatensaus in een pannetje doen en langzaam verwarmen, dan het vuur laag zetten en warm houden, af en toe goed roeren
-Op 4 borden eerst het vlees verdelen, daarna de blokjes brood, dan tomatensaus erover schenken en afwerken met een laagje yoghurtsaus.
-De roomboter smelten maar niet bruin laten worden en over het gerecht lepelen.
P van Boxtel zegt: