Recept
« Terug naar recepten
Italiaans pannetje met salami, erwtjes en tomaat
PT30M
Italiaans pannetje met salami, erwtjes en tomaat
Helemaal verzot op zo'n snel en eenvoudig pannetje. Smaakvol, snel klaar en alles uit één pan. Ideaal op de camping, maar ook gewoon thuis op het fornuis na een lange werkdag.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
TOP
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaans pannetje met salami, erwtjes en tomaat te bereiden
- Verhit een scheutje olie naar keuze in de pan en bak de aardappelblokjes met de oregano enkele minuten op hoog vuur.
- Bestrooi het gerecht met peper en zout naar smaak.
- Voeg de rode ui snippers toe en bak even mee.
- Voeg de bevroren erwtjes toe en zet het vuur lager.
- Voeg de in blokjes gesneden salami toe en bak even mee.
- Roer de tomatenblokjes door het gerecht en voeg 100 ml water toe. Leg het deksel op de pan en laat dit geheel 10 minuten pruttelen. Breng eventueel extra op smaak met peper zout en extra oregano.
- Werk het gerecht af met gesnipperde bladpeterselie, serveer en geniet.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Helaas vind je in het buitenland ( in ons geval Zweden) niet precies datgene wat je nodig hebt. In mijn geval was dat de salami en voorgekookte aardappelblokjes, die in de nabij gelegen supermarkt niet voorhanden waren. Dus moet je inventief en creatief je gerecht bereiden, maar dat is juist leuk. Zeker, als het ook nog eens fantastisch blijkt te smaken. Manlief schrapte de verse kleine aardappelen , die ik in blokjes heb voorgekookt. De gekochte salami met hele peperkorrels heb ik vooraf krokant gebakken en vlak voor het opdienen in stukjes toegevoegd.