Recept
« Terug naar recepten
Italiaans stoofvlees
PT180M
Italiaans stoofvlees
Een heerlijk italiaans stoofvlees recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Klaas Kaas
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
www.brutsellog.nl
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaans stoofvlees te bereiden
Snijd rundvlees in grote blokken.
Bestrooi met zout en peper.
Bedek met een laagje bloem.
Bak het rundvlees in gedeeltes bruin in een hete boter.
Schep het uit de pan en houd het even apart.
Voeg nieuwe boter toe en bak hierin 2 gesnipperde uien met 3 fijngehakte teentjes knoflook, wat tijm, 100 gram in reepjes gesneden bacon en 4 in reepjes gesneden plakjes salami tot de ui zacht is.
Doe het rundvlees terug in de pan.
Voeg 4 eetlepels balsamico azijn toe en roer goed door.
Voeg 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 400 ml water en 2 verkruimelde bouillonblokjes toe.
Roer goed door en laat het geheel aan de kook komen.
Zet het vuur lager en laat vervolgens 2 uur pruttelen.
Voeg als laatste peterselie toe.
Bestrooi met zout en peper.
Bedek met een laagje bloem.
Bak het rundvlees in gedeeltes bruin in een hete boter.
Schep het uit de pan en houd het even apart.
Voeg nieuwe boter toe en bak hierin 2 gesnipperde uien met 3 fijngehakte teentjes knoflook, wat tijm, 100 gram in reepjes gesneden bacon en 4 in reepjes gesneden plakjes salami tot de ui zacht is.
Doe het rundvlees terug in de pan.
Voeg 4 eetlepels balsamico azijn toe en roer goed door.
Voeg 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 400 ml water en 2 verkruimelde bouillonblokjes toe.
Roer goed door en laat het geheel aan de kook komen.
Zet het vuur lager en laat vervolgens 2 uur pruttelen.
Voeg als laatste peterselie toe.