Recept
« Terug naar recepten
Italiaanse gehaktballetjes met tomatensaus
PT45M
Italiaanse gehaktballetjes met tomatensaus
Een heerlijk italiaanse gehaktballetjes met tomatensaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Donna Visser
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaanse gehaktballetjes met tomatensaus te bereiden
Doe het tartaar of gehakt met het ei, verkruimelde beschuiten, kaas, kruiden, zout en peper in een kom en kneed dit tot een samenhangend geheel. Rol er ping-pong-formaat balletjes van.
Verhit de boter in een pan en bak de balletjes rondom bruin. Haal ze uit de pan en houd ze afgedekt warm. Fruit de gesnipperde ui in de braadboter. Voeg de gezeefde tomaten, verkruimeld bouillonblokje en de pesto in de pan. Roer goed door. Voeg de balletjes toe en laat ze op laag vuur met het deksel op de pan in ca. 10 minuten in de tomatensaus gaar stoven.
Serveer dit met gekookte groene tagliatelle.
Verhit de boter in een pan en bak de balletjes rondom bruin. Haal ze uit de pan en houd ze afgedekt warm. Fruit de gesnipperde ui in de braadboter. Voeg de gezeefde tomaten, verkruimeld bouillonblokje en de pesto in de pan. Roer goed door. Voeg de balletjes toe en laat ze op laag vuur met het deksel op de pan in ca. 10 minuten in de tomatensaus gaar stoven.
Serveer dit met gekookte groene tagliatelle.
heinz zegt: