Ik had helaas geen verse basilicum, daarvoor in de plaats heb ik wat gedroogde basilicum aan de soep toegevoegd. Ik ben geen fan van een zak kant en klare wokgroente . Dus heb ik 250 gram aan Italiaanse groente : prei, ui, peen, courgette , paprika en bleekselderij zelf gesneden. Iets meer werk, maar wel verser en goedkoper.
Echt een goed vullende heerlijke soep.
Recept
« Terug naar recepten
Italiaanse maaltijdsoep met cannellinibonen
PT30M
Italiaanse maaltijdsoep met cannellinibonen
Je zou denken, dat een cannelliniboon en een witte boon niet veel verschillen. Maar schijn bedriegt, wat de cannelliniboon is steviger, groter, smaakvoller en iets nootachtiger qua smaak dan de witte boon. Wat ze wel beide hebben is , dat ze rijk zijn aan eiwitten en mineralen. Zo wordt deze Italiaanse, vegetarische maaltijdsoep een snelle. voedzame en gezonde keuze.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
460 kCal energie
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kokboek : 'Lekker Snel
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaanse maaltijdsoep met cannellinibonen te bereiden
- Verwarm een scheutje olie in de soeppan en fruit de Italiaanse roerbakgroente met de Italiaanse kruiden 8 minuten op middelhoog vuur.
- Verhit een heel klein scheutje olie in een pannetje en rooster de pompoenpitten totdat ze kleur en geur afgeven. Laat uitdampen op keukenpapier.
- Bak de tomatenpuree even kort mee met de roerbakgroente.
- Voeg de gezeefde tomaten en de groentebouillon toe en breng dit geheel met het deksel op de pan aan de kook.
- Voeg de aardappelblokjes toe aan de soep met een deel van de gescheurde verse basilicum.
- Leg het deksel weer op de pan en breng aan de kook.
- Laat de soep circa 10 minuten doorkoken, totdat de aardappelblokjes gaar zijn.
- Voeg de cannelliniboontjes en de kookroom toe.
- Warm even alles goed door.
- Serveer de soep in een kom of soepbord en garneer met wat pompoenpitten en de rest van de basilicum.