KookJij

Italiaanse sandwich met Parmaham en rucola

Een heerlijk italiaanse sandwich met parmaham en rucola recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4/5 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Koud
  2. > Brood - Gerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: kookknipsels
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Italiaanse sandwich met Parmaham en rucola te bereiden

De lente-uitjes + augurk + ei + pesto mengen met de halvanaise. Eventueel wat zout en peper toevoegen, maar ik heb alleen wat peper toegevoegd.
Dit mengsel kun je afgedekt in de koelkast bewaren tot gebruik.
De sneetjes brood ontkorsten en met een deegroller goed plat "walsen".
Alle sneetjes brood dan dik besmeren met het halvanaisemengsel.
Leg dan de helft van de besmeerde sneetjes even apart.
De andere helft van de sneetjes beleggen met een plak Parmaham (desnoods bijsnijden) en wat rucolablaadjes en plakjes tomaat.
Bedek deze sneetjes dan met de besmeerde sneetjes die je apart hebt weggelegd.
Snij de sandwiches diagonaal doormidden en leg telkens 2 helften schuin op elkaar.
(Steek aan elke prikker een blaadje basilicum, een kerstomaatje en een blokje meloen. Steek een prikker door elke sandwich, zie foto)

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Deze sandwiches kun je ook maken met de dunne sneetjes Tramezzinibrood. (bijv. te koop bij Sligro).
Ik heb de sneetjes casino gewoon dunner gemaakt met een deegroller.
In plaats van sneetjes kun je Italiaanse bolletjes of andere broodjes nemen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst