Recept
« Terug naar recepten
Italiaanse sperziebonen
PT30M
Italiaanse sperziebonen
Een heerlijk italiaanse sperziebonen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
marja hoebe
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
smulweb
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaanse sperziebonen te bereiden
Breek de schoongemaakte sperziebonen doormidden.
Snijd de uitgelekte tomaten in kleine stukjes.
Kook de bonen in ruim kokend water met zout in ca. 10 minuten beetgaar.
Bak intussen de spekjes in een droge koekenpan met antiaanbaklaag zachtjes krokant uit; bak de stukjes tomaat ca. 1 minuut mee.
Schep de spekjes en de tomaat met een schuimspaan uit de pan.
Giet de bonen af en doe ze in een warme schaal.
Roer de spekjes met de tomaat en de azijn door de sperziebonen en serveer direct.
Snijd de uitgelekte tomaten in kleine stukjes.
Kook de bonen in ruim kokend water met zout in ca. 10 minuten beetgaar.
Bak intussen de spekjes in een droge koekenpan met antiaanbaklaag zachtjes krokant uit; bak de stukjes tomaat ca. 1 minuut mee.
Schep de spekjes en de tomaat met een schuimspaan uit de pan.
Giet de bonen af en doe ze in een warme schaal.
Roer de spekjes met de tomaat en de azijn door de sperziebonen en serveer direct.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
derbyke zegt: