KookJij

Italiaanse sperziebonen

Een heerlijk italiaanse sperziebonen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: smulweb
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Italiaanse sperziebonen te bereiden

Breek de schoongemaakte sperziebonen doormidden.

Snijd de uitgelekte tomaten in kleine stukjes.

Kook de bonen in ruim kokend water met zout in ca. 10 minuten beetgaar.

Bak intussen de spekjes in een droge koekenpan met antiaanbaklaag zachtjes krokant uit; bak de stukjes tomaat ca. 1 minuut mee.

Schep de spekjes en de tomaat met een schuimspaan uit de pan.

Giet de bonen af en doe ze in een warme schaal.

Roer de spekjes met de tomaat en de azijn door de sperziebonen en serveer direct.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Oké Marja ,bedankt voor de aanpassing. Groetjes van ons 3 :);):p
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Marja, alles maar bijeen...of moet het spek gebakken worden??? Groetjes va ons 3 :);):p