Recept
« Terug naar recepten
Italiaanse Tomatensoep
PT30M
Italiaanse Tomatensoep
Een heerlijk italiaanse tomatensoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaanse Tomatensoep te bereiden
Bereid van 1/2 ltr water en 1 bouillonblok een bouillon
Maak de tomaten in blender fijn en voeg bij de bouillon en laat op klein vuur trekken.
Kruid het gehakt royaal met peper, zout en nootmuskaat en vorm hiervan kleine soepballetjes.
Laat ze in de soep garen.
Was de prei, snij deze in de lengterichting doormidden en snij in stukjes.
Maak de selderij schoon en snij in blokjes van 1/2 cm.
Voeg prei en selderij bij de soep, laat beetgaar worden en strooi de gedroogde basilicum in de soep en laat even goed door trekken.
Kruid, indien nodig met peper en zout.
Serveer de soep in voorverwarmde soepkoppen.
Maak de tomaten in blender fijn en voeg bij de bouillon en laat op klein vuur trekken.
Kruid het gehakt royaal met peper, zout en nootmuskaat en vorm hiervan kleine soepballetjes.
Laat ze in de soep garen.
Was de prei, snij deze in de lengterichting doormidden en snij in stukjes.
Maak de selderij schoon en snij in blokjes van 1/2 cm.
Voeg prei en selderij bij de soep, laat beetgaar worden en strooi de gedroogde basilicum in de soep en laat even goed door trekken.
Kruid, indien nodig met peper en zout.
Serveer de soep in voorverwarmde soepkoppen.