Recept
« Terug naar recepten
Italiaanse tomatentaart
PT55M
Italiaanse tomatentaart
Italiaanse tomatentaart
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Lidl receptkaart, Italië
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaanse tomatentaart te bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet een quichevorm in en bekleed deze met bladerdeeg.
- Snij de uien en lente-ui in dunne ringen.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de uien aan.
- Besprenkel met de balsamico en de suiker, bak het geheel totdat het vocht verdampt is en laat vervolgens iets afkoelen.
- Meng de eieren met de room, de geraspte kaas en wat zout en peper.
- Verdeel het uienmengsel over de bodem van de quiche, leg er wat plukjes ricotta op en giet het eimengsel erover.
- Snij de Prosciutto in reepjes en de tomaat in plakjes en verdeel beiden over de quiche.
- Bestrooi met wat rozemarijn en bak de quiche af in circa 40 minuten.