Deze saus is in wezen een combinatie van een Italiaanse basis saus met een West Europese wildsaus,die op smaak is gebracht met een Marokkaans kruidenmengsel.
De smaak kan nog voller worden gemaakt door 2 eetlepels
couverture cholade te doen (bitter).De één vindt dat lekker,de ander niet.
De ontbijtkoek helpt de saus wat in te dikken.
De pruimen geven net even een voller zoetje en een zekere molligheid aan de saus.
Recept
« Terug naar recepten
Italiaanse Wildsaus (Versie Jan A)
PT200M
Italiaanse Wildsaus (Versie Jan A)
Een heerlijk italiaanse wildsaus (versie jan a) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
200 min
Personen:
8-12 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
- > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaanse Wildsaus (Versie Jan A) te bereiden
*Olie in de pan met dikke bodem heet laten worden tot hij
gaat roken.
*Doe daarbij de heel fijn gesneden groentes,Parma,
uien,knoflook en peterselie.Vooral goed blijven roeren tot
het geheel goed is gegaard.
*Als het goed is gegaard in een zeef storten en laten uitlekken.
*De gebruikte pan uitvegen en hierin de boter op middelhoog vuur laten bruinen.
Als de boter bruin is de tartaar er in en even later de pancetta.Het geheel rul bakken,tot de kleur rood of rose geheel weg is.Dan de melk erin.Zodra de melk is opgenomen de port erin en de Ras el hanout.Blijve roeren tot de Port geheel is opgenomen en weggekookt (verdampt).
*Nu doen we de bouillon er bij,de tomatenpurée,het
groente-ham mengsel uit de zeef,de verkruimelde ontbijt-
koek,de ontpitte gedroogde pruimen,tijm en rozemarijn.
*Breng dit aan de kook en zet het deksel er schuin op en laat minimaal 2 uur suddren op laag vuur.
Zo nu en dan roeren en let op dat de verdampte vloeistof
wordt aangevuld.Als Pruimen nog niet helemaal zijn uiteengevallen,nog even de staafblender er door halen.
& Vlak voor het gebruik gaat de room er door
gaat roken.
*Doe daarbij de heel fijn gesneden groentes,Parma,
uien,knoflook en peterselie.Vooral goed blijven roeren tot
het geheel goed is gegaard.
*Als het goed is gegaard in een zeef storten en laten uitlekken.
*De gebruikte pan uitvegen en hierin de boter op middelhoog vuur laten bruinen.
Als de boter bruin is de tartaar er in en even later de pancetta.Het geheel rul bakken,tot de kleur rood of rose geheel weg is.Dan de melk erin.Zodra de melk is opgenomen de port erin en de Ras el hanout.Blijve roeren tot de Port geheel is opgenomen en weggekookt (verdampt).
*Nu doen we de bouillon er bij,de tomatenpurée,het
groente-ham mengsel uit de zeef,de verkruimelde ontbijt-
koek,de ontpitte gedroogde pruimen,tijm en rozemarijn.
*Breng dit aan de kook en zet het deksel er schuin op en laat minimaal 2 uur suddren op laag vuur.
Zo nu en dan roeren en let op dat de verdampte vloeistof
wordt aangevuld.Als Pruimen nog niet helemaal zijn uiteengevallen,nog even de staafblender er door halen.
& Vlak voor het gebruik gaat de room er door
deuxchapeaux zegt:
Groetjes,
Jan A:D