KookJij

Jachtsaus

Een heerlijk jachtsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Jachtsaus te bereiden

Smelt een flinke klont boter in een pan en fruit daarin de champignons en de sjalot enkele minuten aan, blijf regelmatig roeren.
Giet vervolgens de bouillon en de wijn erbij en laat dit zo\'n 10 minuten doorkoken. Peper naar smaak.
Neem wat vocht uit de pan en meng er de tomatenpuree onder, doe onder voortdurend roeren terug bij de saus.
Breng alles op smaak met wat zout en de suiker.
Laat de saus aan de kook komen en klop er 1 eetlepel boter door zodat het ietwat schuimig wordt, laat zachtjes doorsudderen tot sausdikte.
Strooi er tenslotte een handvol vers gehakte peterselie en gehakte dragonblaadjes over.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Sylvia, ieder heeft zijn eigen smaak over bepaalde gerechten. Ik zou zeggen gewoon regelmatig proeven tot de saus naar jouw zin het beste smaakt. Groetjes Hilde Kookjij
Sylvia

Sylvia zegt:
Wellicht iets te veel wijn en/of tomatenpuree gebruikt. Saus was iets te zuur.
jw.bosch

jw.bosch zegt:
Iets minder witte wijn of bouillon maakt de saus dikker.
Hans

Hans zegt:
Erg lekkere saus.
hp-fan

hp-fan zegt:
Is deze saus ook te bereiden voor wildzwijn, of heb je hier een andere saus voor nodig. Ook is mijn vraag of er een alternatief is voor de witte wijn. Ik mag n.l. geen alcohol
Alvast bedankt.
J.W. Bosch

J.W. Bosch zegt:
Ja heerlijk. Al een paar keer gemaakt.
antoinette

antoinette zegt:
erg lekker ik vond de saus iets te dun en heb het aangezet met maizena in een beetje water:):):)
Patrick

Patrick zegt:
Had geen dragon en peterselie in huis dus heb het vervangen door
bieslook, en madera gebruikt ipv. witte wijn. En roomboter gebruikt
natuurlijk! Was errrrg lekker!
brandaris

brandaris zegt:
deze saus lijkt me wel lekker tewezen ik ga het eens maken.