KookJij

Jachtschotel

Een heerlijk jachtschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Jachtschotel te bereiden

Kook het soepvlees in ruim water met peper en zout.
Snij het vlees als het gaar is in kleine stukjes
Snipper de uien grof en bak ze bruin in wat boter.
Voeg het soepvlees toe.
Voeg de verkruimelde maggiblokjes toe.
Kook de aardappels en maak er puree van.
Voeg de puree bij het vleesmengsel.
Voeg de appelmoes of de appels in schijfjes toe.
Meng dit en doe het mengsel over in een vuurvaste schaal.
Strooi paneermeel bovenop en verdeel klontjes boter erover heen.
Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden C. totdat er een mooi bruin korstje op de schotel zit.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

celticslady

celticslady zegt:
Ik hou niet zo van gehakt, dus doe ik het met vlees.
De puree is geen probleem om het er op te krijgen;);)
flavia

flavia zegt:
De appelcompote op het vlees vonden wij het lekkerst. Dat trok dan in het gehakt en ook wat door de puree.Het vervelendste was wel dat je de puree dan op de compote moest krijgen. Ik deed bolletjes puree erop en dan voorzichtig met 2 vorken gelijkmatig uitsmeren over de compote. De hoeken van de schaal heel goed dichtsmeren met puree anders spuit de compote eruit. Compote door het gehakt kan ook, maar dan werd het gehakt toch zoeter, vond ik.:p
derbyke

derbyke zegt:
Haha Els, dat klopt wat doen we ermee...mee in de ovenschaal of apart serveren zou ook kunnen zowel koud als warm is er lekker bij denk ik. Gelijk Flavia het beschrijft ook lekker gehakt en dan compote en de aardappelen.:);):p
Els

Els zegt:
Ik mis de appelcompote!!!
flavia

flavia zegt:
Heb ik vroeger ook erg veel gemaakt toen de kinderen klein waren. De oudste is nu 47. Ik maakte het ook van gehakt en dan appelcompote erop en dan de puree. Erg lekker.:)
e.roelofsen

e.roelofsen zegt:
Hoi Alie, en de appelcompote? Voor erbij? Mvg, Ellebel
Ank de patser

Ank de patser zegt:
Jaaaa, dit gaat het worden vanavond. Alleen iets minder jeneverbessen en iets meer zilveruitjes. Lekker met spercieboontjes!
ine

ine zegt:
het is een gerecht om te smullen.
de ovenschaal is zo leeg gegeten door de gasten.
ook fijn is dat je het gerecht kunt doorsturen.:)
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Hallo Sjourd, Bedankt voor je reactie. Ik ga het eens op de manier van jou proberen. Mvg. Marijke
Sjourd

Sjourd zegt:
Hallo Marijke,
Ik ken dit recept wij, de (Indo's), doen niet alleen de bovenkant met aardappelpuree maar ook de onderkant en we maken het van runder of gemengdgehakt en doen daar ook sperziebonen in.
Het is een eenpans gerecht, sommige doen daar ook gekookt ei bij en doperwten, maar ik zal jouw recept ook op een weekend wanneer mijn kinderen er zijn maken lijkt me lekker.
Mvg. Sjourd
:p:p:p