Recept
« Terug naar recepten
Jadebloem kip (kip broccoli)
PT70M
Jadebloem kip (kip broccoli)
Een heerlijk jadebloem kip (kip broccoli) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
hannie v essen
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Jadebloem kip (kip broccoli) te bereiden
Breng in 2 liter water de lente-uitjes, gemberwortels en de kip aan de kook.
Schuim het water regelmatig af met een schuimspaan.
Laat het 35 minuten zachtjes doorkoken.
Laat de kip afkoelen in de bouillon.
Snijd de broccoli in roosjes.
Haal de kip uit elkaar en snijd het vlees in grove stroken.
Snijd de ham in smalle strookjes.
Leg de stroken kippenvlees in een hitte bestendige schaal, leg hier overheen de strookjes ham in het midden van de schaal en stoom het geheel 5 minuten warm.
Kook de broccoli gaar en giet deze af.
In 2 dl bouillon strooi je de paprikapoeder en wat zout en peper naar smaak, voeg de ketjap toe en bind dit in met maïzena tot een gladde saus.
Schik de broccoli om de kip en giet de saus er over.
Schuim het water regelmatig af met een schuimspaan.
Laat het 35 minuten zachtjes doorkoken.
Laat de kip afkoelen in de bouillon.
Snijd de broccoli in roosjes.
Haal de kip uit elkaar en snijd het vlees in grove stroken.
Snijd de ham in smalle strookjes.
Leg de stroken kippenvlees in een hitte bestendige schaal, leg hier overheen de strookjes ham in het midden van de schaal en stoom het geheel 5 minuten warm.
Kook de broccoli gaar en giet deze af.
In 2 dl bouillon strooi je de paprikapoeder en wat zout en peper naar smaak, voeg de ketjap toe en bind dit in met maïzena tot een gladde saus.
Schik de broccoli om de kip en giet de saus er over.