Recept
« Terug naar recepten
Jagerskip met amandelrijst
PT60M
Jagerskip met amandelrijst
Een heerlijk jagerskip met amandelrijst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Jagerskip met amandelrijst te bereiden
Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in lange smalle repen. Borstel de champignons en verdeel ze in vieren. Snijd de bacon in reepjes. Bestrooi de kip met peper, zout en bloem.
Bereiden:
Verhit de olie in een braadpan. Pel de knoflook en pers deze in de pan. Bak de kippenbouten rondom lichtbruin. Schep de paprika, champignons en bacon erbij en bak nog 2 minuten. Voeg de tomaten met sap, cayennepeper en peterselie toe. Stoof zachtjes 40 minuten (30 minuten met deksel en 10 minuten zonder deksel). Kook intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan. Schep de rozijnen en de amandelen door de gare rijst en serveer deze bij de kipschotel.
Tip:
De bacon kan worden vervangen door magere gerookte spekblokjes of rauwe ham. De stoofschotel is extra lekker door er 2 eetl.citroensap aan toe te voegen.
Bereiden:
Verhit de olie in een braadpan. Pel de knoflook en pers deze in de pan. Bak de kippenbouten rondom lichtbruin. Schep de paprika, champignons en bacon erbij en bak nog 2 minuten. Voeg de tomaten met sap, cayennepeper en peterselie toe. Stoof zachtjes 40 minuten (30 minuten met deksel en 10 minuten zonder deksel). Kook intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan. Schep de rozijnen en de amandelen door de gare rijst en serveer deze bij de kipschotel.
Tip:
De bacon kan worden vervangen door magere gerookte spekblokjes of rauwe ham. De stoofschotel is extra lekker door er 2 eetl.citroensap aan toe te voegen.