DIEN OP : In voorverwarmde diepe borden.
Recept
« Terug naar recepten
Jambalaya
PT120M
Jambalaya
Een heerlijk jambalaya recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Jamaica
Keuken:
Caraibische
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Jambalaya te bereiden
*Zet de oven aan op 180 graden Celsius
*Kleur de kip en het varkensvlees in 4 eetlepels rijstolie en zet dit vlees apart in een grote ovenschotel
*Bak vervolgens in de resterende 4 eetlepels rijstolie de uien,knoflook,paprika snippers en lombok ringetjes totdat de uien glazig zijn.Voeg dan toe de tomaten,tomaten-concentraat,ongekookte (wel goed gewassen) rijst,
chorizo en alle kruiden.Roer dit mengsel goed door tot
je er zeker van bent dat alle rijstkorrels goed zijn bedekt met vettige substantie.Dan zwarte peper uit de molen er bij en zout (ikzelf kijk pas helemaal op het eind of dat nog wel nodig is)
*Doe dan dit rijst-mengsel bij het vlees in de ovenschaal,
samen met de wijn en de bouillon en de platte peterselie.Dek goed af met een deksel.
*Schuif dit in de oven gedurende 30 minuten,haal het er uit en roer goed om en zet weer terug in de oven gedurende 30 minuten.Haal het er weer uit en roer goed om,roer dan de garnalen door het gerecht en laat ongedekt in de oven uitstomen gedurende 5 minuten.
*Het kan er weer uit,roer nog eens goed om en strooi de koriander blaadjes er over.
*Kleur de kip en het varkensvlees in 4 eetlepels rijstolie en zet dit vlees apart in een grote ovenschotel
*Bak vervolgens in de resterende 4 eetlepels rijstolie de uien,knoflook,paprika snippers en lombok ringetjes totdat de uien glazig zijn.Voeg dan toe de tomaten,tomaten-concentraat,ongekookte (wel goed gewassen) rijst,
chorizo en alle kruiden.Roer dit mengsel goed door tot
je er zeker van bent dat alle rijstkorrels goed zijn bedekt met vettige substantie.Dan zwarte peper uit de molen er bij en zout (ikzelf kijk pas helemaal op het eind of dat nog wel nodig is)
*Doe dan dit rijst-mengsel bij het vlees in de ovenschaal,
samen met de wijn en de bouillon en de platte peterselie.Dek goed af met een deksel.
*Schuif dit in de oven gedurende 30 minuten,haal het er uit en roer goed om en zet weer terug in de oven gedurende 30 minuten.Haal het er weer uit en roer goed om,roer dan de garnalen door het gerecht en laat ongedekt in de oven uitstomen gedurende 5 minuten.
*Het kan er weer uit,roer nog eens goed om en strooi de koriander blaadjes er over.