Recept
« Terug naar recepten
Javaanse bami (Suriname)
PT60M
Javaanse bami (Suriname)
Een heerlijk javaanse bami (suriname) recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
marijke kuhn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
9 a 10 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
65
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
marijke kuhn
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Javaanse bami (Suriname) te bereiden
De pakjes mie in een grote bak leggen, kokend water hierop gieten tot het onder staat, afgedekt laten staan tot mie beetgaar is (niet te zacht), ondertussen 1 kopje olie in de wok verhitten, hierin laos, gesneden ui, knoflook fijnstampen met gedroogde garnalen. Toevoegen, stukje verse peper, fruiten. Mie afgieten en bij de gefruite ingrediënten doen, ketchup, bouillonblokjes, suiker en ketjap en zout en zwarte peper toevoegen, goed draaien, omscheppen, kentjoer erbij doen, mengen, vuur uit. Selderij fijnsnijden en over de bami strooien.
KIP: kip goed wassen met azijn of citroen, gespoelde kip in een ovenschaal, braadslee doen. Marinade maken van alle ingrediënten plus salamblaadjes. Marinade afproven evt. smaak toevoegen. kip hiermee in wrijven en even laten trekken. Half uur in een hete oven gaar braden, op het laatst even onder de grill. Jus afgieten en een beetje hiervan over de bami gieten. kip in een schaal hierover wat gesneden selderij strooien, plakje tomaat, stukje sla en gebakken omelet ter garnering en eet smakelijk.
KIP: kip goed wassen met azijn of citroen, gespoelde kip in een ovenschaal, braadslee doen. Marinade maken van alle ingrediënten plus salamblaadjes. Marinade afproven evt. smaak toevoegen. kip hiermee in wrijven en even laten trekken. Half uur in een hete oven gaar braden, op het laatst even onder de grill. Jus afgieten en een beetje hiervan over de bami gieten. kip in een schaal hierover wat gesneden selderij strooien, plakje tomaat, stukje sla en gebakken omelet ter garnering en eet smakelijk.
Mijn kookverhaal (marijke kuhn)
Eerst de kip klaarmaken, dan de bami.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Kohabir zegt:
Is echt echt lekker.
Reza zegt:
Gerard van der Leeuw zegt:
Brian zegt:
Rin zegt:
Rani zegt:
Liske zegt:
shruti zegt:
Beste Shruti,
Je reactie is niet zo aardig. Er zijn zoveel recepten als er koks zijn.
Overigens er zit wel Madame Jeanette in, best pittig dus.
Stuur ons dan jouw versie van Javaanse bami. Kunnen we vergelijken en zelf kiezen welke we het lekkerst vinden.
Redactie KookJij
michael zegt:
De bami die hier staat vermeld, is totaal niet de bami die voorbereid word. Sinds wanneer gooi je laos in Bami.Het is zeker geen javaanse bami.
Patiently zegt:
michel zegt:
Leonie hienekamp zegt:
Makkelijk en snel klaar.
Lekker, Surinaams.