Recept
« Terug naar recepten
Jus voor bij Geroosterde en- of Gebakken Vleeswaar
PT60M
Jus voor bij Geroosterde en- of Gebakken Vleeswaar
Een heerlijk jus voor bij geroosterde en- of gebakken vleeswaar recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
- > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Jus voor bij Geroosterde en- of Gebakken Vleeswaar te bereiden
1!).Kook de wijn en de port voor de helft in.
2).Bak de uien op middelhoog vuur zacht en goudbruin in de roomboter met de knoflook.
3).Dan de bloem er over strooien en goed blijven omscheppen tot de bloem volledig is opgenomen door de uienmassa.
4).Nu gieten we de ingekookte wijn-port er bij met de gehakte tijmblaadjes, roeren en aan de kook brengen. Dan de de bouillon er bij en weer aan de kook brengen. Zo'n 20 minuten laten door sudderen, vervolgens de ketjap er bij en weer even laten doorkoken.
De saus zou nu op dikte moeten zijn en is klaar voor gebruik bij geroosterd vlees, gegrild vlees en gebakken vlees.
2).Bak de uien op middelhoog vuur zacht en goudbruin in de roomboter met de knoflook.
3).Dan de bloem er over strooien en goed blijven omscheppen tot de bloem volledig is opgenomen door de uienmassa.
4).Nu gieten we de ingekookte wijn-port er bij met de gehakte tijmblaadjes, roeren en aan de kook brengen. Dan de de bouillon er bij en weer aan de kook brengen. Zo'n 20 minuten laten door sudderen, vervolgens de ketjap er bij en weer even laten doorkoken.
De saus zou nu op dikte moeten zijn en is klaar voor gebruik bij geroosterd vlees, gegrild vlees en gebakken vlees.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Door de ketjap er bij te doen verdiep je de smaak van de saus, zodat het mogelijk is niet alleen lichtvoetige rode wijnen er bij te serveren, maar ook oude, volle en zware rode wijnen.