Recept
« Terug naar recepten
Kaas Fondue
PT40M
Kaas Fondue
Heb zo langzamerhand wel 50 verschillende soorten kaas fondues gehad. En er is eigenlijk altijd wel iets op aan te merken. Er zijn een paar zaken waar je goed op moet letten:
*de gebruikte kaas moet niet te oud zijn
*hoeveelheid kaas en hoeveelheid wijn is ongeveer 2 op 1
*Als wijn vind ik de Riesling het lekkerst en dan een Chardonnay die geen hout heeft gehad
*Doe er niet te veel Kirsch in. Amaretto is een goede vervanger
*Bij het bereiden is het van belang om de kaas beetje bij beetje te laten smelten in de hete wijn. Als je groentes wilt gebruiken om in de fondue te dippen (zoals bloemkool, broccoli, wortel) blancheer die dan eerst even
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Zwitserland
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaas Fondue te bereiden
- Wrijf de caquelon in met 1 teentje knoflook en doe daarna de wijn er in en verhit deze op een middelmatig hoog vuur tot de wijn tegen de kook aan zit.
- Doe er dan onder roeren (achtjes draaien) telkens een schepje kaas in tot die is weggesmolten, alvorens een volgend schepje er bij te doen.
- Als alle kaas is verbruikt, doe er dan de maizena bij en blijf goed roeren.
- Vlak voor het opdienen de bieslook er door roeren.
- De caquelon op een tafelbrander zetten op een plaatje: de fondue moet wel heet blijven, maar mag niet koken.
- Het brood is dan al in blokjes gesneden en de groentes (ter grootte van de blokjes brood) geblancheerd.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef hierbij de zelfde wijn te drinken welke is gebruikt in de fondue.