Dit was niet de klassieke manier van een risotto bereiding. Zo kan het dus ook.
We schenken hierbij een lichtvoetige rode wijn of een jonge Pinot Noir cq Shiraz.
Recept
« Terug naar recepten
Kaas-Gehakt Risotto
PT40M
Kaas-Gehakt Risotto
Risotto is een rijstgerecht uit de noordelijke delen van Italie. De klassieke bereiding bestaat uit 5 stappen:
1). Het fruiten van de soffrito (uien, knoflook, soms celery.)
2). Het meefruiten van de speciale rijst (rionde korrel) = tostura.
3). Toevoegen van bouillon en roeren-roeren-roeren. Hierdoor komt het oppervlakkige zetmeel vrij, dat de kleverige structuur van de risotto moet geven.
4). Toevoegen van de smaakstoffen, die de risotte zijn karakter geeft.
5). De Mantecura = toevoegen van boter en Grana Padano.
De risotto dient zo heet mogelijk te worden gegeten.
Soms is het een hoofdgerecht, soms een tussen- of bijgerecht.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaas-Gehakt Risotto te bereiden
- Zet de pan op het vuur met de 2 eetlepels olijfolie en fruit daarin aan de uien en de knoflook tot de uien glazig zijhj geworden.
- Roer de ketjap er door en vervolgens het gehakt. Roer tot het gehakt begint te bruinen en het vocht zo goed al helemaal is weggekookt.
- Daarnaast hebben we een pan op staan met de bouillon, die we aan de kook hebben gebracht. Laat hem verder trekken, zonder te koken en doe daarin de rijst onder voortdurend roeren tot de rijst bijna gaar is gekookt. (15 ä 20 minuten)
- Doe nu de rijst in de pan met het gehakt-mengsel, roer goed door en roer vervolgens de kaas er door.
- Dit rijst-gehakt-mengsel overdoen in de vuurvaste schotel en extra klontjes roomboter er op leggen.
- Dit gaat 30 minuten in de oven, tot er een mooie korst op is gekomen.