Recept
« Terug naar recepten
Kaasenvelopjes met notensalade
PT70M
Kaasenvelopjes met notensalade
Een heerlijk kaasenvelopjes met notensalade recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Colruyt
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaasenvelopjes met notensalade te bereiden
Snij de prei in dunne reepjes. Snipper de ui.
Klop 1 eigeel los met de melk. Klop het eiwit los (maar niet stijf).
Snipper het bieslook en hak de notenmix grof.
Snij de kazen in heel kleine blokjes.
Stoof de prei en de ui gaar in 1 eetl. olijfolie, op een zacht vuur (15 à 20 min.). Laat afkoelen.
Meng de prei en de ui met de kaasblokjes, 1 geklutst ei en de haverroom. Kruid met peper.
Snij 8 rondjes uit het deeg. Verdeel de kaasbereiding over de helft van elk rondje. Bestrijk de rand van de deegrondjes met het eiwit. Vouw de deegrondjes dicht tot halve maantjes. Druk de randen goed aan. Bestrijk met het losgeklopte eigeel. Bak 30 à 35 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Meng de peterselieblaadjes, het bieslook, de noten en de slamix. Roer een dressing van de koolzaadolie, wittewijnazijn en een scheutje balsamicoazijn. Giet over de salade en meng goed.
Verdeel de salade over de borden en schik er steeds 2 kaasenvelopjes naast.
Klop 1 eigeel los met de melk. Klop het eiwit los (maar niet stijf).
Snipper het bieslook en hak de notenmix grof.
Snij de kazen in heel kleine blokjes.
Stoof de prei en de ui gaar in 1 eetl. olijfolie, op een zacht vuur (15 à 20 min.). Laat afkoelen.
Meng de prei en de ui met de kaasblokjes, 1 geklutst ei en de haverroom. Kruid met peper.
Snij 8 rondjes uit het deeg. Verdeel de kaasbereiding over de helft van elk rondje. Bestrijk de rand van de deegrondjes met het eiwit. Vouw de deegrondjes dicht tot halve maantjes. Druk de randen goed aan. Bestrijk met het losgeklopte eigeel. Bak 30 à 35 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Meng de peterselieblaadjes, het bieslook, de noten en de slamix. Roer een dressing van de koolzaadolie, wittewijnazijn en een scheutje balsamicoazijn. Giet over de salade en meng goed.
Verdeel de salade over de borden en schik er steeds 2 kaasenvelopjes naast.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fijnproever zegt:
Zonder lactose, soja en cholesterol. Hoop dat je hier voldoende aan hebt. ;)
fijnproever zegt: