KookJij

Kaasenvelopjes met notensalade

Een heerlijk kaasenvelopjes met notensalade recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Colruyt
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kaasenvelopjes met notensalade te bereiden

Snij de prei in dunne reepjes. Snipper de ui.
Klop 1 eigeel los met de melk. Klop het eiwit los (maar niet stijf).
Snipper het bieslook en hak de notenmix grof.
Snij de kazen in heel kleine blokjes.



Stoof de prei en de ui gaar in 1 eetl. olijfolie, op een zacht vuur (15 à 20 min.). Laat afkoelen.
Meng de prei en de ui met de kaasblokjes, 1 geklutst ei en de haverroom. Kruid met peper.
Snij 8 rondjes uit het deeg. Verdeel de kaasbereiding over de helft van elk rondje. Bestrijk de rand van de deegrondjes met het eiwit. Vouw de deegrondjes dicht tot halve maantjes. Druk de randen goed aan. Bestrijk met het losgeklopte eigeel. Bak 30 à 35 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Meng de peterselieblaadjes, het bieslook, de noten en de slamix. Roer een dressing van de koolzaadolie, wittewijnazijn en een scheutje balsamicoazijn. Giet over de salade en meng goed.


Verdeel de salade over de borden en schik er steeds 2 kaasenvelopjes naast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
;):D:D:D
limelein

limelein zegt:
Bedankt.
fijnproever

fijnproever zegt:
Hallo limelein, haverroom is een plantaardig alternatief voor room.
Zonder lactose, soja en cholesterol. Hoop dat je hier voldoende aan hebt. ;)
limelein

limelein zegt:
Wat is haverroom??