Recept
« Terug naar recepten
Kaasje met pompelmoes
PT30M
Kaasje met pompelmoes
Een heerlijk kaasje met pompelmoes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
xquich
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaasje met pompelmoes te bereiden
Schil de pompelmoezen en snijd met een scherp mesje zoveel mogelijk de witte vliesjes weg tot aan het vruchtvlees. Verdeel de vruchten in partjes en schik ze in stervorm in individuele vuurvaste schaaltjes.
Snijd voorzichtig de witte korst van de kaas weg en verdeel de kaas in stukken van 5 cm hoog. Leg ze in het midden op de pompelmoessterren.
Klop de eierdooiers op met de room, peper en zout en de drank. Giet dit beslag rondom de kaas over de partjes pompelmoes.
Zet de schaaltjes in een voorverwarmde oven van 220°C en laat 10 minuten gratineren. Bestrooi de kaas net voor het opdienen met peper.
Snijd voorzichtig de witte korst van de kaas weg en verdeel de kaas in stukken van 5 cm hoog. Leg ze in het midden op de pompelmoessterren.
Klop de eierdooiers op met de room, peper en zout en de drank. Giet dit beslag rondom de kaas over de partjes pompelmoes.
Zet de schaaltjes in een voorverwarmde oven van 220°C en laat 10 minuten gratineren. Bestrooi de kaas net voor het opdienen met peper.