Recept
« Terug naar recepten
Kaaskroketten met Brugge Oud
PT30M
Kaaskroketten met Brugge Oud
Een heerlijk kaaskroketten met brugge oud recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Bruggekaas.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaaskroketten met Brugge Oud te bereiden
Maak een roux met 100 gr. bloem en 75 gr. boter en de melk laat op een heel zacht vuurtje 5 min pruttelen en voeg dan Brugge oud toe.
Zet het vuur af ; gelatine, eierdooiers en de room mengen; dit mengsel toevoegen aan de kaas, bijkruiden en wat citroensap toevoegen.
Vet de bakplaat in en leg er bakpapier op, de verkregen kaasmassa openstrijken en afdekken met bakpapier en 24 uur laten afkoelen.
Klop het eiwit met peper en zout en een paar druppeltjes olie.
Kaasmengsel op een met bloem bestrooide plaat
wentelen en de kroketten uitsnijden; vervolgens de kroketten door de bloem, het eiwit en het paneermeel wentelen.
Frituren bij 185°C daarna nog even doorverwarmen in de oven bij 200°C.