Recept
« Terug naar recepten
Kaassoep met aperges en gebakken broodblokjes
PT45M
Kaassoep met aperges en gebakken broodblokjes
Een heerlijk kaassoep met aperges en gebakken broodblokjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaassoep met aperges en gebakken broodblokjes te bereiden
Schil de asperges en snijd deze in stukken.
Zet de asperges op met de bouillon en breng deze langzaam aan de kook.
Snijd de sneetjes brood vervolgens in kleine blokjes en bak deze met de knoflook en olijfolie goudbruin.
Rooster in een droge koekenpan de amandelsnippers.
Zeef de asperges uit de bouillon en zet de bouillon opnieuw op met de verse roomkaas.
Langzaam aan de kook laten komen en dan met een staafmixer de soep opkloppen.
Voeg dan de aspergestukken bij de soep en breng deze op smaak met peper en zout.
Klop de slagroom lobbig.
Schep de soep i warme soepkoppen, geef 1 el slagroom erop en bestrooi de soep met de gebakken brodblokjes, de fijngesneden basilicum en de geroosterde amandelsnippers
Zet de asperges op met de bouillon en breng deze langzaam aan de kook.
Snijd de sneetjes brood vervolgens in kleine blokjes en bak deze met de knoflook en olijfolie goudbruin.
Rooster in een droge koekenpan de amandelsnippers.
Zeef de asperges uit de bouillon en zet de bouillon opnieuw op met de verse roomkaas.
Langzaam aan de kook laten komen en dan met een staafmixer de soep opkloppen.
Voeg dan de aspergestukken bij de soep en breng deze op smaak met peper en zout.
Klop de slagroom lobbig.
Schep de soep i warme soepkoppen, geef 1 el slagroom erop en bestrooi de soep met de gebakken brodblokjes, de fijngesneden basilicum en de geroosterde amandelsnippers