Recept
« Terug naar recepten
Kaassoufflé van Parmezaanse kaas en Gorgonzola
PT45M
Kaassoufflé van Parmezaanse kaas en Gorgonzola
Een heerlijk kaassoufflé van parmezaanse kaas en gorgonzola recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaassoufflé van Parmezaanse kaas en Gorgonzola te bereiden
Verwarm de oven voor op 250 °C. Maak eerst een blanke roux. Smelt de boter in een pannetje en gaar er de bloem in. Blijf roeren. De roux wordt een soezendeeg door het toevoegen van melk en eidooiers. Voeg de koude melk toe en roer tot het deeg compact wordt en van de wanden en bodem van de pan loslaat. Gaar even door zonder te kleuren. Neem de pan van het vuur. Roer een voor een de eidooiers door het deeg. Het soezendeeg is klaar. Kruid met versgeraspte nootmuskaat en peper. Roer de geraspte parmezaanse kaas er door en tot slot de in repen gesneden Gorgonzola. (Als je dit in porties op bakpapier spuit en in de oven bakt krijg je heerlijke kaassoezen) Sla de eiwitten met een snuif zout stijf. Spatel ze heel voorzichtig door het stevige deeg. Neem de tijd. Het is belangrijk dat de eiwitten zoveel mogelijk lucht blijven bevatten. De luchtigheid van de soufflé hangt er vanaf. Bestrijk van een ovenschaal de binnenzijde met boter en bestuif daarna met bloem. Stort het kaasbeslag er in. Bak af in de oven in ongeveer 20 tot 30 minuten. Hij is perfect als de buitenzijde van de soufflé mooi goudbruin is en de kern zacht vloeibaar. Dat kun je voelen door de bovenzijde licht in te drukken, de soufflé is veerkrachtig en schommelt een beetje. Serveer er een tomatensalade bij of een met steranijs geparfumeerde tomatensaus.
Assy zegt: