Recept
« Terug naar recepten
Kaastaart met aardbeien
PT30M
Kaastaart met aardbeien
Een heerlijk kaastaart met aardbeien recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaastaart met aardbeien te bereiden
Taartbodem:
Smelt de chocolade met de boter au bain-marie. Verkruimel de koekjes en de amandelschilfers in de chocolade en meng goed. Leg bakpapier op de bodem van een taartvorm schep er het chocolade-mengsel op, strijk glad en laat opstijven.
Kaascréme:
Was de citroen en rasp de schil heel fijn. Pers het citroensap uit.
Week de gelatine eerst 10 min. in koud water en los ze daarna op in warm water. Meng ze met de kaas, het citroensap en de zeste.
Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes. Klop de room stijf. Spatel de room onder de kaascréme en voeg de aardbeien bij. Schep op de chocoladebodem en laat alles in de koelkast opstijven.
Versiering:
Smelt de boter en de suiker tot de suiker lichtjes karameliseert. Voeg de amandelen toe en laat kleuren. Strijk het mengsel op een bord uit en laat opstijven tot de notenkaramel in stukjes kan gebroken worden.
Versier de taart met stukjes aardbei en notenkaramel.
Smelt de chocolade met de boter au bain-marie. Verkruimel de koekjes en de amandelschilfers in de chocolade en meng goed. Leg bakpapier op de bodem van een taartvorm schep er het chocolade-mengsel op, strijk glad en laat opstijven.
Kaascréme:
Was de citroen en rasp de schil heel fijn. Pers het citroensap uit.
Week de gelatine eerst 10 min. in koud water en los ze daarna op in warm water. Meng ze met de kaas, het citroensap en de zeste.
Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes. Klop de room stijf. Spatel de room onder de kaascréme en voeg de aardbeien bij. Schep op de chocoladebodem en laat alles in de koelkast opstijven.
Versiering:
Smelt de boter en de suiker tot de suiker lichtjes karameliseert. Voeg de amandelen toe en laat kleuren. Strijk het mengsel op een bord uit en laat opstijven tot de notenkaramel in stukjes kan gebroken worden.
Versier de taart met stukjes aardbei en notenkaramel.
Dorry zegt: