KookJij

Kaastaart met aardbeien

Een heerlijk kaastaart met aardbeien recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kaastaart met aardbeien te bereiden

Taartbodem:
Smelt de chocolade met de boter au bain-marie. Verkruimel de koekjes en de amandelschilfers in de chocolade en meng goed. Leg bakpapier op de bodem van een taartvorm schep er het chocolade-mengsel op, strijk glad en laat opstijven.
Kaascréme:
Was de citroen en rasp de schil heel fijn. Pers het citroensap uit.
Week de gelatine eerst 10 min. in koud water en los ze daarna op in warm water. Meng ze met de kaas, het citroensap en de zeste.
Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes. Klop de room stijf. Spatel de room onder de kaascréme en voeg de aardbeien bij. Schep op de chocoladebodem en laat alles in de koelkast opstijven.
Versiering:
Smelt de boter en de suiker tot de suiker lichtjes karameliseert. Voeg de amandelen toe en laat kleuren. Strijk het mengsel op een bord uit en laat opstijven tot de notenkaramel in stukjes kan gebroken worden.
Versier de taart met stukjes aardbei en notenkaramel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Dorry

Dorry zegt:
Ziet er makkelijk en lekker uit
joopvannes

joopvannes zegt:
Lijkt mij vreselijk lekker. Ga ik zeker een keer proberen!