Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw duglere
PT45M
Kabeljauw duglere
Een heerlijk kabeljauw duglere recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erika Laleman
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Vis in Europa
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauw duglere te bereiden
De sjalotjes fijnsnipperen en even in een klontje boter aanfruiten. De witte wijn en de visfumet eraan toevoegen, aan de kook brengen en het vuur temperen tot het kooknat nog licht borrelt.
De kabeljauwfilet in 4 porties verdelen en in het borrelende kooknat 10 minuten pocheren. Uithalen en warm houden.
Het pocheernat tot de helft inkoken, kruiden met peper en zout, de resterende boter klontje na klontje al kloppend toevoegen tot een gladde dikke saus ontstaat. Tot slot de peterselie toevoegen.
De tomaten pellen en ontpitten. Het vruchtvlees in blokjes snijden en heel kort in een klontje boter fruiten. Warm houden.
De kabeljauw over verwarmde diepe borden verdelen, overgieten met de saus en bestrooien met tomaatblokjes. Serveren met gekookte aardappelen
De kabeljauwfilet in 4 porties verdelen en in het borrelende kooknat 10 minuten pocheren. Uithalen en warm houden.
Het pocheernat tot de helft inkoken, kruiden met peper en zout, de resterende boter klontje na klontje al kloppend toevoegen tot een gladde dikke saus ontstaat. Tot slot de peterselie toevoegen.
De tomaten pellen en ontpitten. Het vruchtvlees in blokjes snijden en heel kort in een klontje boter fruiten. Warm houden.
De kabeljauw over verwarmde diepe borden verdelen, overgieten met de saus en bestrooien met tomaatblokjes. Serveren met gekookte aardappelen
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
franskal zegt:
franskal
erika zegt: