Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw met boontjes en mosterdsaus
PT45M
Kabeljauw met boontjes en mosterdsaus
Een heerlijk kabeljauw met boontjes en mosterdsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauw met boontjes en mosterdsaus te bereiden
Leg de kabeljauwhaasjes in een beboterde schotel, kruid met peper, zout en dille, strooi er fijngesneden bieslook en peterselie over, beleg de vis met enkele nootjes boter.
Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 160° gedurende 25 minuten.
Stoom de boontjes gedurende 30 minuten. Snij de wortelen in fijne reepjes en blancheer deze gedurende 5 minuten, giet af. Verhit boter en fruit hierin de fijngesnipperde ui en sjalot glazig, voeg boontjes en wortelen toe en breng op smaak met zout, peper en kerrie.
Verwarm de room, niet laten koken, voeg mosterd toe, roer tot een homogene massa en kruid naar smaak met zout en peper.
Dien de kabeljauw op met de groenten en overgoten met de saus. Geef er aardappelpuree of gestoomde aardappelen bij.
Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 160° gedurende 25 minuten.
Stoom de boontjes gedurende 30 minuten. Snij de wortelen in fijne reepjes en blancheer deze gedurende 5 minuten, giet af. Verhit boter en fruit hierin de fijngesnipperde ui en sjalot glazig, voeg boontjes en wortelen toe en breng op smaak met zout, peper en kerrie.
Verwarm de room, niet laten koken, voeg mosterd toe, roer tot een homogene massa en kruid naar smaak met zout en peper.
Dien de kabeljauw op met de groenten en overgoten met de saus. Geef er aardappelpuree of gestoomde aardappelen bij.