Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw met dillesaus
PT45M
Kabeljauw met dillesaus
Vis, gezond en lekker. Heerlijk voor bij de rijst of aardappelpuree.
Recept van:
Harry Löhr
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauw met dillesaus te bereiden
Spoel de vis goed af en dep deze droog. Bestrooi de vis met zout en peper. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ° C. Vet een oven- schaal in en leg hierin de in ringen gesneden ui. Daarop legt U de moten vis en hierover gaat de uitgeperste knoflook.
De crème fraiche wordt vermengd met zout, peper, dille, mosterd en wat citroensap. Verdeel hierna deze saus over de vis en zet deze 20-25 minuten in de oven totdat de vis gaar is.
Serveer de schotel met plakken citroen erop en eventueel een takje peterselie.
Bij dit gerecht kun U prima doperwtjes en worteltjes serveren met bijvoorbeeld rijst of puree.
Het geheel wordt nog lekkerder wanneer U de doperwten en worteltjes opbakt tezamen met een uitje en wat dille er door heen...
De crème fraiche wordt vermengd met zout, peper, dille, mosterd en wat citroensap. Verdeel hierna deze saus over de vis en zet deze 20-25 minuten in de oven totdat de vis gaar is.
Serveer de schotel met plakken citroen erop en eventueel een takje peterselie.
Bij dit gerecht kun U prima doperwtjes en worteltjes serveren met bijvoorbeeld rijst of puree.
Het geheel wordt nog lekkerder wanneer U de doperwten en worteltjes opbakt tezamen met een uitje en wat dille er door heen...
jan zegt: