Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw met gegrilde asperges
PT45M
Kabeljauw met gegrilde asperges
Kabeljauw net even anders geserveerd.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Vandermaesen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauw met gegrilde asperges te bereiden
- Schil de asperges. Kook ze beetgaar in gezouten water en laat uitlekken.
- Schil de rode paprika’s. Snij in stukken. Stoof gaar in een beetje olijfolie.
- Kruid met peper en zout. Mix alles en passeer door een fijne zeef.
- Klop de eidooiers met het citroensap, peper en zout en 2 eetlepels water tot schuim op een middelmatig vuur.
- Voeg de lauwe geklaarde boter straalsgewijs toe. Klop deze verder tot een schuimige massa.
- Kruid eventueel bij met peper en zout. Voeg als laatste de paprikapuree toe.
- Laat de kabeljauw garen in de voorverwarmde oven op 180 °C gedurende ± 10 minuten.
- Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
- Dresseer de in 2 gesneden gegrilde asperges op het bord.
- Schik hierboven de kabeljauwfilet. Nappeer de saus er rond en serveer met de gekookte aardappelen en fijngehakte peterselie.