KookJij

Kabeljauw met sinaasappel

Een heerlijk kabeljauw met sinaasappel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kabeljauw met sinaasappel te bereiden

Pers de sinaasappelen en zeef het sap. Besprenkel ongeveer 1 uur voor u het gerecht klaarmaakt de vis met de ¼ van het sinaasappelsap en bewaar ze zolang in de koelkast. Breng 5 dl. lichtgezouten water aan de kook en pocheer in ongeveer 15 minuten de kabeljauwmoten. Laat de room inkoken tot ongeveer de helft en houd apart.
Smelt in een andere kookpan 25 gr. boter en maak een roux onder toevoeging van de bloem. Leng aan met het sap en de wijn.
Breng de saus op smaak met een mespuntje cayennepeper, zwarte peper en een beetje zout.
Laat de kabeljauw uitlekken en leg hem op een serveerschaal.
Werk de saus af met de ingekookte room en de eierdooier en lepel deze over de kabeljauwmoten. Serveer met gekookte peterselie-aardappelen en drink er een fruitige Sancerre wijn bij. Indien de sinaasappelen niet al te zoet zijn, kunt u eventueel nog een theelepel suiker aan de saus toevoegen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst