KookJij

Kabeljauw met Tomatensaus

Een heerlijk kabeljauw met tomatensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Jan A.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kabeljauw met Tomatensaus te bereiden

1).De vissteaks elk met een eetlepel citroensap overgieten en 15 minuten laten intrekken.
2).Na 15 minuten de vis droogdeppen en lichtjes bloemen.
3).De vissteaks aan beide zijden mooi goudblond bakken in een grote pan met dikke bodem in de extra virgine olijfolie. Gematigd vuur a.u.b. Zet vis even apart warm weg.
4).In de pan met het restje olie er nog in de uien en knoflook glazig aanfruiten en daarna de helft van de platte peterselie, het appelsap, de fond en de tomatensap er bij doen en aan de kook brengen.
5).Zodra het kookt de geprakte dooiers er bij doen en goed roeren tot de saus begint in te dikken.
6).Doe de vissteaks in een ovenschotel en giet de saus er over.
7).Zet de schotel 30 minuten in de oven.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Dien op met aardappelpuree en bv ratatouille en snipper de rest peterselie over de vis.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst