Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw op Vlaamse wijze
PT45M
Kabeljauw op Vlaamse wijze
Een heerlijk kabeljauw op vlaamse wijze recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauw op Vlaamse wijze te bereiden
De kabeljauwmoten spoelen en droogdeppen. De sjalotten pellen en fijnhakken. De citroen schillen, de resterende witte velletjes van de schil zo veel mogelijk wegpellen en de citroen in schijfjes snijden.
De gehakte sjalotten op de bodem van een ovenvaste schaal schikken. De kabeljauwmoten naast elkaar erop leggen, kruiden met peper en zout, bestrooien met het broodkruim en bedekken met schijfjes citroen. De visfumet erbij gieten en de ovenschaal 25 minuten laten garen in een voorverwarmde oven op 180gr. C.
De kabeljauwmoten uithalen en warm houden. Het smoorvocht zeven, in een pannetje doen en op een zacht vuurtje de koude boter eronder kloppen. Van het vuur de fijngehakte tuinkruiden onder de saus mengen.
De kabeljauwmoot op een warm bord schikken, de saus errond lepelen en garneren met een schijfje citroen en steeltjes bieslook. Serveren met natuuraardappelen.
De gehakte sjalotten op de bodem van een ovenvaste schaal schikken. De kabeljauwmoten naast elkaar erop leggen, kruiden met peper en zout, bestrooien met het broodkruim en bedekken met schijfjes citroen. De visfumet erbij gieten en de ovenschaal 25 minuten laten garen in een voorverwarmde oven op 180gr. C.
De kabeljauwmoten uithalen en warm houden. Het smoorvocht zeven, in een pannetje doen en op een zacht vuurtje de koude boter eronder kloppen. Van het vuur de fijngehakte tuinkruiden onder de saus mengen.
De kabeljauwmoot op een warm bord schikken, de saus errond lepelen en garneren met een schijfje citroen en steeltjes bieslook. Serveren met natuuraardappelen.
fijnproever zegt: