Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw op zijn portugees
PT100M
Kabeljauw op zijn portugees
Een heerlijk kabeljauw op zijn portugees recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Portugal
Keuken:
Europese
Bron:
portugees kookboekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauw op zijn portugees te bereiden
Giet in een dikke gietijzeren kom een flinke scheut olijfolie.Stoof daarin eerst de ui goudkleurig,voeg daarna de in stukken gesneden tomaat toe samen met de fijn gesneden paprika en de geperste knoflook.Kruid naar smaak met peper en zout maar vergeet vooral een klein beetje cayennepeper niet.Voeg een groot glas witte wijn toe.Laat gaar worden 1/2 uur op zacht vuur.Voeg nu de stukken kabeljauw toe die op voorhand reeds een tijdje licht gezouten zijn.Laat zeer licht sudderen,ongeveer 15 minuten.Dien op in een aarden schotel met rijst.
Drea zegt: