Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauwfilet in een krokant jasje van sesamzaad
PT40M
Kabeljauwfilet in een krokant jasje van sesamzaad
Een heerlijk kabeljauwfilet in een krokant jasje van sesamzaad recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauwfilet in een krokant jasje van sesamzaad te bereiden
Bereiding:
Droog de kabeljauwfilets met keukenpapier en wentel ze in de bloem.
Dompel de kant zonder vel in het losgeklopte eigeel en vervolgens in de witte en in de zwarte sesamzaadjes.
Bak de vis eerst aan de kant met sesamzaad kort aan in een tefalpaan met olijfolie.
Draai de vis dan op het vel en laat verder bakken in een voorverwarmde oven op 200 graden gedurende 7 minuten.
Kruid de kippenfond met peper en zout en laat tot de helft inkoken en voeg er daarna de koude boter aan toe om een gladde massa te krijgen.
Roerbak de klein gesneden groenten in een beetje boter.
Serveren:
Leg een bedje van roerbakgroenten op het bord en leg hierop de kabeljauwfilet.
Strooi wat garnaaltjes rond de vis en lepel hier de saus over.
Versier verder met enkele sprietjes bieslook.
Droog de kabeljauwfilets met keukenpapier en wentel ze in de bloem.
Dompel de kant zonder vel in het losgeklopte eigeel en vervolgens in de witte en in de zwarte sesamzaadjes.
Bak de vis eerst aan de kant met sesamzaad kort aan in een tefalpaan met olijfolie.
Draai de vis dan op het vel en laat verder bakken in een voorverwarmde oven op 200 graden gedurende 7 minuten.
Kruid de kippenfond met peper en zout en laat tot de helft inkoken en voeg er daarna de koude boter aan toe om een gladde massa te krijgen.
Roerbak de klein gesneden groenten in een beetje boter.
Serveren:
Leg een bedje van roerbakgroenten op het bord en leg hierop de kabeljauwfilet.
Strooi wat garnaaltjes rond de vis en lepel hier de saus over.
Versier verder met enkele sprietjes bieslook.