Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauwfilet met ontbijtspek
PT40M
Kabeljauwfilet met ontbijtspek
Een heerlijk kabeljauwfilet met ontbijtspek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauwfilet met ontbijtspek te bereiden
Snijd van elk kabeljauwstaartje 2 mooie langwerpige filets door ze in de lengte te halveren.
Kook visfond met noilly prat, créme fraiche en room in tot een romige saus.
Breng op smaak met enkele druppels citroesap en peper en zout.
Monteer, indien nodig, met wat ijskoude klontjes boter.
Was de peterselie, haal de blaadjes van de stelen en dep ze droog.
Frituur ze in olie van 160 graden C. en laat uitlekken op keukenpapier.
Bestrijk de aluminiumfolie met boter, bestrooi licht met witte peper en leg hierop de plakjes ontbijtspek., vervolgens de filets.
Voorzichtig dichtvouwen en in de oven ca 10 min. gaar laten worden.
Pak ze uit en voeg het vrijgekomen vocht van de filets bij de saus.
Maak ondertussen wat aardappelpuree, maak de bospeentjes schoon
( laat er eventueel wat groen aan zitten) en pocheer ze met de schoongemaakte peultjes beetgaar in wat water met zout.
Afgieten en er een klontje boter door schudden.
Leg filet met ontbijtspek op bord, nappeer met wat saus, strooi er wat gefrituurde peterselie overheen.
Garneer met een rozetje aardappelpuree een bospeentje en wat peultjes.
Kook visfond met noilly prat, créme fraiche en room in tot een romige saus.
Breng op smaak met enkele druppels citroesap en peper en zout.
Monteer, indien nodig, met wat ijskoude klontjes boter.
Was de peterselie, haal de blaadjes van de stelen en dep ze droog.
Frituur ze in olie van 160 graden C. en laat uitlekken op keukenpapier.
Bestrijk de aluminiumfolie met boter, bestrooi licht met witte peper en leg hierop de plakjes ontbijtspek., vervolgens de filets.
Voorzichtig dichtvouwen en in de oven ca 10 min. gaar laten worden.
Pak ze uit en voeg het vrijgekomen vocht van de filets bij de saus.
Maak ondertussen wat aardappelpuree, maak de bospeentjes schoon
( laat er eventueel wat groen aan zitten) en pocheer ze met de schoongemaakte peultjes beetgaar in wat water met zout.
Afgieten en er een klontje boter door schudden.
Leg filet met ontbijtspek op bord, nappeer met wat saus, strooi er wat gefrituurde peterselie overheen.
Garneer met een rozetje aardappelpuree een bospeentje en wat peultjes.
bertal zegt:
Noilly prat is een droge witte vermouth.
Eigenlijk een kookwijn.
Is bij een slijter te koop.
veel succes:):)
m.v.g. Bert Allers