KookJij

Kabeljauwmoot met zoete aardappel en een duo van groenten

Een heerlijk kabeljauwmoot met zoete aardappel en een duo van groenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kabeljauwmoot met zoete aardappel en een duo van groenten te bereiden

De kruiden fijn malen in een vijzel.
De vis droog deppen kruiden en in bloem wentelen.
Aardappel halveren evenzeer een beetje kruiden en in een vuurvaste schotel beboterd leggen wel de snijkant naar beneden. Zet in een voorverwarmde oven op 180 gr en laat +/- 30 garen.
Venkel in sliertjes snijden en even opbakken in een beetje boter samen met de champignons.
Spruiten beetgaar koken in kokend licht gezouten water. ( houd zes spruiten aan de kant )
Voor de saus: sjalotjes even glazig aanbakken voeg de spruiten en een beetje kruiden toe evenzeer de room mix de saus en laat goed opwarmen.
Bak de vis gaar in een beetje boter en olijfolie.
Rijg champignons en spruiten op een spiesje.
Dresseer alles zeer warm op bord.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst