Ik neem meestal tilapia i.p.v. kabeljauw. Tilapia is wel wat dunner, dus snijd ik die in wat bredere repen.
Kinderen die niet zo van vis houden, vinden dit gerecht vaak wel lekker.
Geef er bijv. aardappelkroketjes bij en een tomatensalade.
Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauwreepjes uit de oven- in karnemelkmarinade
PT25M
Kabeljauwreepjes uit de oven- in karnemelkmarinade
Een heerlijk kabeljauwreepjes uit de oven- in karnemelkmarinade recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
mijn receptenknipsels
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauwreepjes uit de oven- in karnemelkmarinade te bereiden
De marinadetijd heb ik bij de bereidingstijd meegerekend.
Oven op 250°C.
De kabeljauw in dikke repen snijden en goed mengen met de 3 el karnemelk. Laat dit mengsel 15 minuten staan om in te trekken.
Vet de bakplaat licht in of gebruik bakpapier.
Meng paneermeel en tijm en eventueel zout en peper en haal elke reep vis hierdoor en leg die dan op de bakplaat.
Schuif de bakplaat in de oven ± 5 minuten of tot de vis gaar en goudbruin is. Voor een snelle en mooie garing de repen telkens omdraaien.
Oven op 250°C.
De kabeljauw in dikke repen snijden en goed mengen met de 3 el karnemelk. Laat dit mengsel 15 minuten staan om in te trekken.
Vet de bakplaat licht in of gebruik bakpapier.
Meng paneermeel en tijm en eventueel zout en peper en haal elke reep vis hierdoor en leg die dan op de bakplaat.
Schuif de bakplaat in de oven ± 5 minuten of tot de vis gaar en goudbruin is. Voor een snelle en mooie garing de repen telkens omdraaien.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bert46 zegt:
mag ik je dan nog een tip geven;
doe de massa heet in een schoon jampotje sluit de deksel 5 min op zijn kop laten staan daarna omdraaien en aflaten koelen op het aanrecht.
Is dan ongeopend ongeveer een jaar houdbaar na opening in de koelkast bewaren.
met vr gr bert
:p;)
fabita zegt:
fabita zegt:
En als je de saus direct wilt gebruiken, kun je ook een klein beetje sojasaus en/of tomatenketchup erin doen of met wat aandikken met aardappelmeel/maïzena.