Recept
« Terug naar recepten
Kabouter plop bosbessen kwebbelsoep
PT25M
Kabouter plop bosbessen kwebbelsoep
Een heerlijk kabouter plop bosbessen kwebbelsoep recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Kinderen - Verjaardag
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
ad jansen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabouter plop bosbessen kwebbelsoep te bereiden
1. Kook de blauwe bessen met 2 dl water, de suiker, het kaneelpoeder, de crème de cassis en het zout ca. 5 min.
Giet het mengsel samen met het citroensap in een keukenmachine en pureer het geheel zeer fijn.
Zet de soep in de koelkast en laat deze afkoelen.
De alcohol uit de crème de cassis verdampt bij het verwarmen (ooit een dronken kabouter gezien?).
Beboter zes ronde muffinvormpjes.
Doe de bloem, de suiker, het bakpoeder en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
Voeg de melk, het ei en de maïsolie toe en meng tot een deeg.
Voeg op het laatste moment de bosbessen toe en schep het mengsel in de muffinvormpjes.
Bak de muffins in een voorverwarmde oven van 200 graden in ca. 25 min.
Laat de muffins afkoelen en seveer ze in de bosbessen-kwebbelsoep. Serveer er een lepeltje slagroom bij.
Giet het mengsel samen met het citroensap in een keukenmachine en pureer het geheel zeer fijn.
Zet de soep in de koelkast en laat deze afkoelen.
De alcohol uit de crème de cassis verdampt bij het verwarmen (ooit een dronken kabouter gezien?).
Beboter zes ronde muffinvormpjes.
Doe de bloem, de suiker, het bakpoeder en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
Voeg de melk, het ei en de maïsolie toe en meng tot een deeg.
Voeg op het laatste moment de bosbessen toe en schep het mengsel in de muffinvormpjes.
Bak de muffins in een voorverwarmde oven van 200 graden in ca. 25 min.
Laat de muffins afkoelen en seveer ze in de bosbessen-kwebbelsoep. Serveer er een lepeltje slagroom bij.
peter zegt: