Recept
« Terug naar recepten
Kaeng bah-shaw
PT210M
Kaeng bah-shaw
Een heerlijk kaeng bah-shaw recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
210 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
allerhande
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaeng bah-shaw te bereiden
In een kleine koekenpan korianderzaadjes roosteren tot ze geuren.Overdoen in de keukenmachine en af laten koelen.Koriander en peperkorrels malen in de keukenmachine.Knoflook,zout en de helft van de verse koriander beetje bij beetje toevoegen en alles laten draaien tot er een smeuïge currypasta ontstaat.Vlees in grove stukken snijden en mengen met de currypasta.Vlees op een koele plek niet in de koelkast,1 uur marineren.In een braadpan de kokosmelk aan de kook brengen.Vlees erdoor scheppen en afgedekt op zacht vuur in 3 uur gaar sudderen.Pompoen in parten snijden,zaden verwijderen en vruchtvlees in stukken snijden.Rode peper,pompoen en vissaus door het vlees scheppen,30 minuten zachtjes laten sudderen tot de pompoen gaar is.Rest van de koriander erover strooien.