Recept
« Terug naar recepten
Kaeng ped ped yang
PT30M
Kaeng ped ped yang
Een heerlijk kaeng ped ped yang recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
R. Guerand
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaeng ped ped yang te bereiden
Snijd de pepers in stukjes en laat ze 10 minuten weken in wat water, snijd de tomaten in 4 stukken.
Giet 2/3 van de kokosmelk en het halve glas water in een wok en breng aan de kook.
Laat het zachtjes doorkoken.
Voeg al roerend de currypasta toe.
Laat enkele minuten koken op laag vuur.
Voeg de stukken eend aan het mengsel toe.
Laat 10 minuten koken op een laag vuur.
Voeg de vissaus toe, de doperwten en de pepers.
Als de doperwtengaar zijn, voeg je de rest van de kokosmelk toe en breng het geheel weer aan de kook.
Garneer met basilicum.
Opdienen met gekookte witte rijst.
Giet 2/3 van de kokosmelk en het halve glas water in een wok en breng aan de kook.
Laat het zachtjes doorkoken.
Voeg al roerend de currypasta toe.
Laat enkele minuten koken op laag vuur.
Voeg de stukken eend aan het mengsel toe.
Laat 10 minuten koken op een laag vuur.
Voeg de vissaus toe, de doperwten en de pepers.
Als de doperwtengaar zijn, voeg je de rest van de kokosmelk toe en breng het geheel weer aan de kook.
Garneer met basilicum.
Opdienen met gekookte witte rijst.