KookJij

Kaiserschmarrn

Een heerlijk kaiserschmarrn recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Oostenrijk
Keuken: Europese
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kaiserschmarrn te bereiden

1. Week de rozijnen met 2 eetlepels pruimenlikeur en vul water bij tot de rozijnen onder staan.
2. Klop de eidooiers schuimige met de suiker. Klop de eiwitten op met een snuifje zout. Voeg beetje bij beetje de gezeefde bloem bij het eimengsel. Spatel het opgeklopte eiwit door het beslag.
3. Doe een flinke klont boter in een grote pan en laat smelten. Schep er het beslag in en bak zoals een dikke pannenkoek op een laag vuurtje. Strooi er de rozijnen over en draai om als het beslag gestold is.
4. Trek het deeg uiteen in losse repen. Bestrooi met poedersuiker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Yvonne

Yvonne zegt:
Mijn Kaiserschmarrn recept is bedoeld voor ca. 3-4 personen
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Caroline, staat boven vermeld onder bereidingstijd. Groetjes :);):p
caroline

caroline zegt:
voor hoeveel personen is dit recept?
Yvonne

Yvonne zegt:
Servus!!!
Mijn Kaiserschmarrnrecept heb ik van een Oostenrijkse kok uit het Zillertal en is als volgt: 250 gr. bloem; 3 eetlepels suiker; 7 eieren nr. 2; 250 ml melk en snufje zout.
Bereiden; bloem, zou en melk tot glad papje roeren en achtereenvolgens de eierdooiers en de suiker toevoegen en als laatste het stijfgeklopte eiwit erdoor spatelen. In koekenpan wat boter goed heet laten worden en hierin beslag gieten tot een dikte van 1/2 tot 3/4 cm. Zachtjes bruin laten worden, omkeren en andere kant bruin laten worden. In blokjes verdelen en royaal met poedersuiker bestrooien. Hierbij Preisselbeere of abrikozen compote serveren en..........mjammiejammie smullen maar! Guten Apetit!
pietje

pietje zegt:
erg lekker en precies het zelfde als in oosterijk
:p