Recept
« Terug naar recepten
Kalfsentrecote met gorgonzolaroom
PT10M
Kalfsentrecote met gorgonzolaroom
Een kalfs-entrecote is malser dan een runder-entrecote. De entrecote haal je een half uur tevoren uit de koelkast. De entrecote wordt 5 tot 6 minuten gebakken aan beide zijden. De saus bestaat uit crème fraîche en gorgonzola (snel gemaakt en kan ook dag tevoren).
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfsentrecote met gorgonzolaroom te bereiden
- Verwarm de oven voor op 50 graden om de entrecotes warm te houden.
- Kruid de entrecotes met peper en zout.
- Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de entrecotes aan beide zijden op een hoge warmtebron snel bruin. Voeg de boter toe en laat de entrecotes in plm.5 tot 6 minuten aan beide ijden garen. Ze moeten rosé blijven van binnen.
- SAUS: Snij de gorgonzola in blokjes en verwarm ze in een steelpan op een lage warmtebron. Voeg de crème fraîche hieraan toe en verwarm al kloppend met een garde tot een gladde saus. Maak op smaak met peper en bieslook.
- Verdeel een deel van de saus over de entrecotes en serveer de rest van de saus apart.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Het was een verrukkelijk stukje vlees. We hebben dit gegeten met spaghetti met groene aspergesaus. (zie mijn recepten).