Recept
« Terug naar recepten
Kalfsfricassee
PT60M
Kalfsfricassee
Een heerlijk kalfsfricassee recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
onbekend
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfsfricassee te bereiden
Stoof de ui in een snelkookpan. Voeg het vlees toe en bak het bruin. Voeg melk toe totdat het vlees onder staat. Voeg bouillonblokje,laurier peper en zout toe. Sluit de snelkookpan en laat 20 minuten koken. Voeg de gehaktballen toe en de champignons. Nog 5 minuten laten koken. Haal alle vlees en paddestoelen uit het kookvocht en bind met sausbinder. Neem het eigeel van 1 ei en roer met een beetje van de saus. Voeg het mengsel toe aan de saus. Voeg room en citroensap toe. Giet de saus terug bij het vlees en de paddestoelen.
Monica zegt:
Heerlijk recept,maar je gebruikt ook melk,
Misschien dit vermelden bij de benodigdheden,
Misschien ben ik wel één van de weinigen
die niet standaard melk in huis heeft.
Maar wel handig om in huis te hebben als ik het ga maken ;-)