KookJij

Kalfsgebraad

Een heerlijk kalfsgebraad recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalfsgebraad te bereiden

Smeer het gebraad in met mosterd en kruid zeer goed, bak aan alle kanten goed aan. Snij wortel en ajuin in grove stukken en leg in beboterde vuurvaste schotel leg het vlees erboven op. Voeg de room in de pan van het vlees en roer goed voeg dit mengsel bij het gebraad. Dek af met aluminumfolie en laat in voorverwarmde oven van 180 gr bakken gedurende 40 min.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bert

Bert zegt:
Persoonlijk vind ik het altijd lastig om in te schatten of vlees al goed is of niet. Ik ben altijd bang dat het nog te rood of al te gaar is. Sinds enige tijd maak ik gebruik van een kerntemperatuurmeter, sindsdien is het vlees altijd perfect! Voor de kalfsgebraad kan je als kerntemperatuur 65-70°C voor rosé aanhouden of 75-80°C, dan is hij goed gaar. Eet smakelijk!
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Paul van der Sneppen, met veel plezier gepost en zeker dat het smaakte :);):p
Paul van der Sneppen

Paul van der Sneppen zegt:
Heerlijk. Bedankt voor dit eenvoudige, maar o zo smakelijke vlees.
derbyke

derbyke zegt:
Graag gedaan :);):p
Roeffaers Inge

Roeffaers Inge zegt:
Het kalfsgebraad smaakte overheerlijk, bedankt... voor dit simpel, lekker recept.:p