Recept
« Terug naar recepten
Kalfsgehaktballetjes met morieltjes
PT40M
Kalfsgehaktballetjes met morieltjes
Een heerlijk kalfsgehaktballetjes met morieltjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfsgehaktballetjes met morieltjes te bereiden
Voorbereiding
Voeg eventueel een scheutje slagroom toe.
Laat de morieljes 15 minuten van tevoren weken in lauw water en gebruik daarna het vocht om de jus af te blussen.
Bereidingswijze
Meng de morieljes, de gehakte truffel, het ei, het in melk geweekte brood en de kruiden met het gehakt. Draai er balletjes van en laat deze ongeveer 10 minuten braden. Blus de jus af met het vocht waar de morieljes in hebben geweekt.
Voeg eventueel een scheutje slagroom toe.
Laat de morieljes 15 minuten van tevoren weken in lauw water en gebruik daarna het vocht om de jus af te blussen.
Bereidingswijze
Meng de morieljes, de gehakte truffel, het ei, het in melk geweekte brood en de kruiden met het gehakt. Draai er balletjes van en laat deze ongeveer 10 minuten braden. Blus de jus af met het vocht waar de morieljes in hebben geweekt.