KookJij

Kalfskotelet in portsaus

Een heerlijk kalfskotelet in portsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalfskotelet in portsaus te bereiden

Haal de koteletten door de bloem. Bestrooi ze met peper, zout en paprikapoeder. Verhit de boter en bak hierin de koteletten in 15 minuten rondom bruin. Haal ze uit de pan en houd ze warm. Voeg port, witte wijn, kookroom en citroensap bij het braadvocht van de koteletten en laat de saus tot de helft inkoken. Serveer de kalfskoteletten met de saus. Bestrooi het gerecht met peterselie. Eet er rijst of pasta bij.

Tip:
Serveer er een mengsel van gekookte sperziebonen, tomatenblokjes, gesnipperde rode ui en enkele fijngesneden ansjovisfilets bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst