Recept
« Terug naar recepten
Kalfskotelet in portsaus
PT25M
Kalfskotelet in portsaus
Een heerlijk kalfskotelet in portsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfskotelet in portsaus te bereiden
Haal de koteletten door de bloem. Bestrooi ze met peper, zout en paprikapoeder. Verhit de boter en bak hierin de koteletten in 15 minuten rondom bruin. Haal ze uit de pan en houd ze warm. Voeg port, witte wijn, kookroom en citroensap bij het braadvocht van de koteletten en laat de saus tot de helft inkoken. Serveer de kalfskoteletten met de saus. Bestrooi het gerecht met peterselie. Eet er rijst of pasta bij.
Tip:
Serveer er een mengsel van gekookte sperziebonen, tomatenblokjes, gesnipperde rode ui en enkele fijngesneden ansjovisfilets bij.
Tip:
Serveer er een mengsel van gekookte sperziebonen, tomatenblokjes, gesnipperde rode ui en enkele fijngesneden ansjovisfilets bij.