Recept
« Terug naar recepten
Kalfslende met een saus van aceto balsamico en runderrookvlees
PT120M
Kalfslende met een saus van aceto balsamico en runderrookvlees
Een heerlijk kalfslende met een saus van aceto balsamico en runderrookvlees recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
culinairgildezeeland.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfslende met een saus van aceto balsamico en runderrookvlees te bereiden
Maak de lende schoon en bind deze op. Bak de lende in olijfolie aan en kruid hem daarna met peper en zout. Zet de lende in een op 175 graden voorverwarmde oven tot kerntemperatuur van 56 graden. Laat de lende 15 min rusten, afgedekt met aluminiumfolie. Snijd de lende net voor het uitserveren in dunne plakjes.
Saus:
Snipper de sjalotten en de knoflook en snijd het rookvlees en de zongedroogde tomaten klein. Doe wat olijfolie in de pan en fruit hierin de sjalotten. Voeg de knoflook, rookvlees en de zongedroogde tomaten toe en laat de saus rustig inkoken. Zeef de saus en breng op smaak met peper en zout en voeg als laatste de aceto balsamico toe. Eventueel monteren!
Broccoli:
Maak de broccoli schoon en snijd deze in kleine roosjes. Breng in een stoompan water aan de kook, bestrooi de broccoli met zout en doe deze in de stoompan. Stoom de broccoli 12 min beetgaar. Smelt de boter, voeg de broccoli toe en glaceer deze heel kort. Kruid met peper. R0sti rondjes: Schil de aardappels en rasp ze grof( niet meer wassen). Meng het rasp met de overige ingredienten. Maak op een ingevet bakblik met behulp van een ring van 6 cm 10 rondjes van i cm hoogte. Druk goed aan en plaats in een voorverwarmde oven van 175 graden gedurende 25 min.
Champignons:
Borstel de champignons schoon, snijd een stukje van de steel en snijd ze doormidden of in vieren. Bak de champignons met de ui in de boter op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Uitserveren:
Leg op elk bord enkele plakjes lende en nappeer het vlees met de saus. Garneer af met champignons, broccoli en een rosti rondje.