Recept
« Terug naar recepten
Kalfslever met balsamico, uitjes en asperges
PT45M
Kalfslever met balsamico, uitjes en asperges
Een heerlijk kalfslever met balsamico, uitjes en asperges recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
zesta.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfslever met balsamico, uitjes en asperges te bereiden
Snij de uien in flinterdunne ringen. Schil de asperges en kook ze ‘al dente’ in gezouten water.
Haal de lever door de bloem, en kruid met zout en peper.
Bak de uiringen in een eetlepel boter, strooi er de suiker over en kruid met zout. Bak de asperges in een eetlepel boter. Verhit de resterende boter in een ruime pan en bak de lever 'rosé' op een hoog vuur. Haal de lever uit de pan en giet het vet weg.
Blus de pan met porto, laat kort inkoken en voeg de balsamico toe. Giet er vervolgens de bouillon bij en laat opnieuw inkoken tot een lichte jus. Breng op smaak met zout en peper, en giet de jus nadien door de zeef.
Schik de lever op warme borden, lepel er de jus over en garneer met de gebakken ui en de asperges.
Haal de lever door de bloem, en kruid met zout en peper.
Bak de uiringen in een eetlepel boter, strooi er de suiker over en kruid met zout. Bak de asperges in een eetlepel boter. Verhit de resterende boter in een ruime pan en bak de lever 'rosé' op een hoog vuur. Haal de lever uit de pan en giet het vet weg.
Blus de pan met porto, laat kort inkoken en voeg de balsamico toe. Giet er vervolgens de bouillon bij en laat opnieuw inkoken tot een lichte jus. Breng op smaak met zout en peper, en giet de jus nadien door de zeef.
Schik de lever op warme borden, lepel er de jus over en garneer met de gebakken ui en de asperges.